• Mincke

Actieve vakantie in Nederland!

Bijgewerkt: 17 jan 2018

Twijfel je of je dit jaar naar het buitenland gaat op vakantie? Lees dan verder, want vorig jaar besloten wij tien dagen in #Nederland vakantie te vieren en het was een van onze beste vakanties ooit!


Tralaluna!

Oké, we blijven in Nederland, maar dan wil je ook wel echt wat leuks doen en beleven...Niet op een standaard camping of #bungalowpark staan. Na wat speurwerk kwamen wij op de site van Tralaluna terecht. Alleen van de naam word je al blij! De leukste old timers - caravans & campers - kwamen voorbij: 'Neef Herbert, Tante Toos, Ome Tinus'.. Nu is vijf niet altijd een ideaal aantal bij vakanties. Maar de 'Columbus' is een camper met ruimte voor vier + een tentje, klaar!


Rondreis Drenthe, Groningen & Fryslan  We besloten voor een rondreis te gaan, want tsja heel eerlijk 'hoe goed kenden wij en onze kinderen Nederland eigenlijk'? Wat een schot in de roos was dit concept. Pure nostalgie. Vanuit #Drenthe vertrokken we gewapend met ouderwetse routekaarten, rieten mandje en een handvol instructies naar onze eerste natuurcamping. Dat was werken! Zonder stuurbekrachtiging, het zweet op het voorhoofd, kwamen we hortend en stotend de camping oprijden waar we ontvangen werden met: 'geen zorgen, zo komen ze hier allemaal aanrijden de eerste dag..'.

We bleven op iedere camping één of twee nachten staan. Wat een bekijks hadden we met 'onze mooie Columbus, een oude brandweerauto'. Terwijl de kids achterin in bed lagen, spelletjes aan het doen waren of lazen, reden we ons mooie Holland door, van activiteit naar activiteit.


Wadlopen, Blotevoetenpad, kanoën en fietsen


Het moet gezegd, we hadden prachtig weer en dat kun je natuurlijk niet afdwingen, maar wat is Nederland dan mooi... De kinderen vonden het fantastisch en keken elke dag uit naar onze nieuwe ontdekkingstocht.

Zo liepen we het #Blotevoetenpad in Drenthe, fietsten we naar Orvelte en bezochten daar Zoobizar, kajakten we in de Friese wateren met af en toe een frisse duik en gingen we voor het eerst in ons leven wadlopen. 


We bezochten eindelijk de S van TV-TAS... #Schiermonnikoog , de kinderen maakten vriendjes, stookten vuurtjes en roosterden marshmallows. We overwogen serieus hoe dit 'vrije leven' voort te zetten, droomden over een leven met alleen maar een camper en elkaar, wat heb je verder nodig?

Deze vakantie was TOP en ik gun iedereen eenzelfde ervaring als wij. Nieuwsgierig? Bezoek dan de site van Tralaluna!

111 keer bekeken