• Mincke

Even offline in de Weerribben...

Bijgewerkt: 17 jan 2018

Wij gaan als gezin eigenlijk best vaak even weg. Gewoon een paar dagen er tussenuit, Kort weekendje. Dat is dan meestal in #Nederland, maar dat is gewoon echt ook superleuk, want Nederland heeft zo veel mooie plekjes! Zo leren de kinderen ons eigen landje behoorlijk goed kennen. 


Even offline

We zijn nooit helemaal niet meer offline, want tsja een telefoon is immers ook een camera, dagboek, agenda en veel meer inmiddels. Toch is het dan extra lekker om een rustig plekje op te zoeken, ook als je een 'drie-generatie' uitje prikt! Met een gezelschap van ruim 11 personen waarvan 5 kinderen met leeftijden tussen de 78 en 8 jaar + een labradoodle vierden wij een top weekend in Bungalowpark De #Weerribben in Paasloo, Overijssel.


We boekten een arrangement voor 3 nachten inclusief een 3-gangenmenu, een gourmet of BBQ avond, ontbijt bij de huisjes en diverse activiteiten op het terrein. Zoals boerengolf, klootschieten, lopen op het water en andere landelijke to do's. Maar er is ook een zwembad en tennisbaan voor de liefhebbers en zelfs een heuse escaperoom. Van alle gemakken voorzien dus! 


Rietgedekte huisjes 

Het park is heel ruim opgezet in een waterrijke omgeving met sfeervol rietgedekte huisjes en ruime tuinen. De bungalows zijn particulier eigendom dus allemaal verschillend ingericht. Wij zaten in huisje 19, erg smaakvol met een mooi perceel, maar alle drie onze bungalows waren prima!


Tip!  Er zijn ook groepsaccommodaties. Deze liggen aan de boerengolfbaan en zijn geschikt voor groepen van 8 tot 24 personen.


Wij hebben een dag lang gebruik gemaakt van de vele activiteiten binnen het park zelf.


Van bomen klimmen tot boerengolf Tegen bijbetaling kunnen kinderen - maar ook opa's worden weer kleine jongens - gebruik maken van het boomklimpark. Dat ligt echt achter het park, je loopt er zo naar toe. 
Wij gingen voor de 'boerengolf', de jongens voor de 'foot' variant daarvan. Gewapend met klompensticks en een bolderkar vol ballen liepen wij het parcours van 6 holes vol grappige hindernissen. Leuk voor alle leeftijden! Met de fluisterboot door de Weerribben

Nu hadden wij prachtig weer en dan is alles net even mooier natuurlijk, maar een tocht per #fluisterboot door de Weerribben moet eigenlijk bij iedereen op het lijstje staan! Wat een prachtig stuk Nederland is dit. Dit nationaal park in de kop van #Overijssel kenmerkt zich door smalle stroken land en water.


Het landschap is ontstaan omdat veenarbeiders veen afgroeven en te drogen legde op de stroken land (ribben). Nu kun je er dus prachtig doorheen varen!


Op nog geen 10 minuten rijden huurden we 2 fluisterboten bij Café Restaurant de Weerribben (17,50 euro per boot p/u) in Kalenberg. 


Heel eenvoudig te besturen, zelfs de kinderen mochten aan het roer. We namen heerlijke broodjes mee en maakten een leuke picknick stop onderweg.


Er zijn voldoende aanlegsteigers. In de zomer spring je hier volgens mij zo het water in.


Tip!
Romantisch met z'n twee? Kijk eens bij B&B op onze site en overnacht eens in een oud turfhuisje! 


Wat was het jammer om hier na drie dagen weer te vertrekken! We willen langer blijven...!! Niet alleen voor het lekkere ontbijt, maar ook om de reeën-tocht te doen met de boswachter, het laarzen-pad te lopen, naar de uitkijktoren te gaan of toch nog even Giethoorn aan te tikken...Ook Villapark de Weerribben boeken? 37 keer bekeken