• Mincke

Me liefste waterdingen voor in de zomer!

In de zomer ben je altijd op zoek naar leuke activiteiten voor de kids. Als het even kan met veel water, spetters, nat en beweging, lekker bezig zijn met mooi en warm weer. Daar gaat deze blog over, want tsja op het moment dat je het wilt gaan doen, is het wel zo handig om alle info snel paraat te hebben. Wat is leuk? 


Suppen door de grachten in Leiden


Ma 'ham, wat moet ik nu weer doen voor mijn verjaardagspartijtje? Als alle (te) dure dingen de revue gepasseerd zijn (limousine, modellenfoto's enzo), stel ik voor te gaan suppen in Leiden. Ik zit immers niet voor niets dicht bij het vuur. Merel is meteen enthousiast. Wat is dat eigenlijk 'suppen' vraagt ze? Suppen staat voor 'Stand Up Paddling' vertel ik en nee 'je hoeft niet nat te worden als je niet wilt'. 


Maar mag en kan het wel met 12-jarige tieners? Via Leiden Supping ga ik op onderzoek en regel ik op een vrijdagavond een gids en 8 sups. We vertrekken bij de Duke of Oz  in Leiden, de terrasboot vlakbij de Beestenmarkt.


Daar liggen de sups al klaar en gids Floor is klaar om de tienermeiden te begeleiden. 

Ok, hoe stap je op op een sup zonder nat te worden? Dat gaat aardig goed, iedereen gaat voorzichtig zitten en laat zich door de wind wegvoeren...


Ijsje eten

Leiden Supping heeft heel leuk een ijsstop voor onderweg geregeld. Bij de Koornbrug in Leiden, worden de sups aan de waterkant gelegd en krijgt iedereen een lekker ijsje. Verwennerij! En energie om weer verder te gaan, want het is best zwaar zo met die wind. Onderweg trekken de dames veel bekijks! Leuk toch, wat activiteit in de stad met maarliefst 28 km aan grachten!


Als de dames na 2 uur suppen (ja, zo lang duurt zo'n tochtje) terug zijn bij de Duke, zijn ze best wel moe... en nog allemaal droog! He, echt allemaal droog?Ok, nu had ik geen vragen van verontruste ouders gehad over de kwaliteit van het grachtenwater....dussss....de dames besloten nog even heerlijk te gaan badderen...

Erna nog even naar de Mac, want dat hadden ze wel verdiend! Al met al voor de meiden een superuitje. Wij kregen als ouders zelfs de complimenten voor de organisatie van de meiden, want dit was toch wel anders dan anders!


Nu we toch in het water zitten...wil ik ook nog even heel kort Wet 'n Wild benoemen in Alphen aan de Rijn. Dat is ook echt een leuk wateruitje. Zeker voor verjaardagspartijtjes, sportclub afscheidjes en dat soort dingen. 


Waterskiën


Ik dacht eerst echt 'hoe kun je nu snel leren waterskiën'? Het leek mij nogal lastig. Maar goed. Zodra je het parkeerterrein van Wet 'n Wild oprijdt, krijg je al dat 'recreatieve gevoel'. Veel groen, veel water en een leuk 'etablissement', De dames melden zich bij de balie en krijgen allemaal een wetsuit, helm en zwemvest.  Ok... We lopen naar de vlonder waar het allemaal gebeurt. Daar krijgen we de ski's. 

Iedereen sluit aan in een rijtje en een voor een mogen ze proberen. Fantastisch systeem dit! 

De eerste keer, ging vrijwel iedereen binnen 2 meter plat...'


Dit wordt een lange middag' dacht ik..Want tsja, wat is leuker dan in ieder geval een paar meter op die latten te staan? Het rare is dat de 2e keer echt alle meiden het bochtje na ca. 10 meter haalden! We stonden te joelen aan de waterkant.... 


Twee uur lang bleven de dames proberen. Hoe verder ze kwamen, hoe langer ze moesten terugzwemmen en lopen met de skies onder de armen....maar ja, het zijn bikkels! Aan het einde van de 2 uur, kwam bijna iedereen tot het 3e honk! Een prestatie! Zeker een aanrader voor iedereen die van water houdt!


Bekijk hier de video van Merel!

4 keer bekeken