• Mincke

Tien hot spots in Brugge

Bijgewerkt: 17 jan 2018

Even er tussenuit met de kinderen, niet te ver weg, niet te lastig, wel graag een stad, wat denk je van #Brugge? Wij gingen half december, leek ons gezellig met de kerstsfeer, lichtjes, #kerstmarkt...Dat was het natuurlijk ook, maar wat was het druk! Amsterdam is er niets bij dacht ik nog... Mijn lijst met leuke eettentjes en tips - gekregen van een echte insider - kon zo de prullenbak in. Echt alles was volzet. Dus tip 1! Boek je Brugge restaurant echt een paar weken van te voren!


Gelukkig lukte het alsnog iets te reserveren en wat waren wij blij dat we dat hadden gedaan toen we de rij bij de deur zagen staan die avond! Niets ergers dan lopen zwalken met kinderen door een stad waar alles vol blijkt..


Kerst in Brugge

Ok, het is zeker niet de rustigste periode dus om te gaan, maar wel erg sfeervol! Op de markt vind je de kerstmarkt. Overigens niet heel bijzonder, veel eten, weinig echt leuke kerstspulletjes. In het midden vind je een #schaatsbaan. Ook op andere kleinere marktpleinen in de stad zijn veel kerststalletjes te vinden.
Wat het vooral heel gezellig maakt, zijn de prachtige versiersels, kerstbomen, mooie etalages en de sfeervolle kerstmuziek op de straten!


Borrelen & Happen

Met al die drukte wil je graag even ergens met z'n allen zitten met een lekker wijntje of Belgisch biertje. Zonder dat de jongens iets omgooien, tegen stoelen schoppen of anderen tot last zijn..best nog moeilijk! We gingen voor de tip van ons lijstje, voor een bar kun je immers niet reserveren: tip 2: de Blend wijnbar, tevens een wijnwinkel. Het zit eigenlijk net achter de Markt. Het zag er fantastisch uit en vanuit de straatzijde door de etalage glurend op zoek naar een plaatsje, voelden we ons net als het meisje met de zwavelstokjes....de mooiste gerechten en wijnen kwamen op de plank voorbij. Alleen was natuurlijk alles vol, vol, vol. No chance. Dus zwalkten we verder met twee hangende tieners in ons kielzog en een 9-jarige op zoek naar warme choco met slagroom.

Uiteindelijk eindigden we per toeval in tip 3: De Republiek, Een erg ruim opgezette horecagelegenheid en supervriendelijke bediening. Hier hebben we heerlijk gepimpeld met lekkere hapjes en de verdiende warme choco met slagroom.


Terug in ons optrekje (een etage hartje Brugge via een kennis) even chillen, uitrusten en ons opmaken voor de avondwandeling naar het restaurant waar we die ochtend voor hadden gereserveerd tip 4: Jilles Burger. Niet het restaurant waar we zelf heen zouden gaan als we met z'n tweeën waren geweest denk ik, maar met de kinderen perfect! En ook hier dus reserveren, want ze schijnen er de beste burgers van Brugge te serveren.

Andere restauranttips die de moeite waard zijn en die wij zeker nog een keer gaan doen:

* Tip 5: Cookie's: een tapa's restaurant in het kleinste straatje van Brugge!

* Tip 6: Nomad: hip Scandinavisch restaurant

* Tip 7: Stoepa: eet- en praatkroeg met heerlijke gerechtjes

* Tip 8: Oteur: heerlijk prachtig Marokkaans restaurant, voor met z'n twee!


Genoeg om nog een keer terug te gaan dus en dan met z'n tweetjes wellicht.

Door het mooi verlichte Brugge liepen we terug naar ons onderkomen. Stiekem verheugde ik me al op ons ontbijt van morgenochtend in tip 9: Le Pain Quotidien. Ontbijten vind ik zelf - op vakantie dan - een van de lekkerste momenten van de dag. Zeker als het zo uitgebreid en lekker is zoals in Le Pain Quotidien. Een goede basis voor de #stadswandeling die we hierna zouden gaan maken. ​


Het is tevens een bakkerswinkel, dus iedereen loopt af en aan om een biologisch broodje te kopen. Wij schoven aan aan een grote stamtafel en bestelden voor ca. 10 euro per persoon een heerlijk ontbijtje waar alles in zit, dus ook koffie of thee, warme choco & een eitje. Zelf ging ik voor een detox ontbijtje met een gembersapje...


Die middag wandelden we met prachtig weer door deze oude stad vol historie: de Belfort toren, het Minnewater met de prachtige zwanen, de vismarkt waar op zondag stalletjes met waren staan, kleine hofjes verscholen achter de facades...

Pieter had een wandeling uitgeprint en de details in zo'n wandeling maken dat je ook op plekken komt, waar je niet eerder was. Zelf had ik nog dagen kunnen doorbrengen in deze stad, liefst dan met een volle beurs, maar de kinderen vonden het genoeg zo.


Al met al genoten van deze stad, zo veelzijdig dat het voor iedereen een aanrader is!


Nog een hoteltip nodig? Denk dan aan tip 10: Hotel Navarra. Ligt erg centraal en is één van mijn favorieten!


176 keer bekeken